Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOrosz youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyzetről
2020. 03. 17.

Hazánkban jelenleg a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet igencsak eltér a megszokottól. Ezért tájékoztatjuk Partnereinket, hogy gyártásunk zavartalan, az áruszállítás pedig az előre egyeztetetteknek megfelelően, rendben zajlik. Minden termelői igényt ki tudunk szolgálni. Munkatársaink a helyzetnek megfelelően a legnagyobb óvátossággal járnak el minden esetben az Önök és saját biztonságuk érdekében.

Én és a BIOFIL - BIOFIL Talajőr
2020. 03. 16.

Kötnyezetbarát termésnövelés talajegészséggel kombinálva. 2020 tavaszán a Terragro Kft. termékpalettáján új készítmény jelent meg BIOFIL Talajőr névvel. Az "Én és a BIOFIL" negyedik cikke ezt a készítményt hivatott közelebbről bemutatni.

Én és a BIOFIL - Szója
2020. 03. 15.

Az "Én és a BIOFIL" cikksorozat harmadik része a szója talajoltásáról és a BIOFIL Szója talajoltó baktérium készítményről szól. A cikkből tájékozódhatnak a szója gümőképződéséről és az eddig elért eredményekről a készítmény segítségével.

Én és a BIOFIL - BIOFIL talaj pH-specifikus készítmények
2020. 03. 01.

A 2020 tavaszán elindított "Én és a BIOFIL" második megjelenése a BIOFIL talaj pH-specifikus készítményekről szólt. A cikkből tájékozódhatnak a készítményekről, azok hatásairól és az elmúlt években elért eredményekről.

Én és a BIOFIL - Borsó
2020. 02. 01.

A 2019-es év tavaszán elindítottuk "Én és a BIOFIL" jeligével termékbemutató sorozatunkat. Az első megjelenés a BIOFIL Borsó termékkel kapcsolatos eddigi eredményeket és adatokat foglalja össze.

OMÉK 2019.
2019. 10. 08.

Idén 79. alkalommal került megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás. Az esemény díszvendége Marokkó volt, így új lehetőség nyílt, hogy tovább erősödjön a kapcsolat Magyarország és Marokkó között. A fórumon számos előadást hallhattunk, az agrár gazdaság fejlődésével, fejlesztésével és a jövőben várható lehetőségekkel, tendenciákkal kapcsolatban. A világ népességének növekedése a magyar mezőgazdaság számára is lehetőség és kihívás egyben, hogy a külföldi piacon új piaci pozíciót szerezzen meg. Az OMÉK lehetőséget nyújtott arra, hogy a nemzetközi kereskedők és a hazai termelők ismeretségeket kössenek, feltérképezzék a  lehetőségeket.

Arad kiállítás 2019.
2019. 10. 07.

Idén szeptember 14.-én megrendezésre került a 20. Magyar Gazdatalálkozó. A szakmai nap kezdetén átadták adományaikat a Magyarok Kenyere Program részére. A program 2010 óta a „Tizenöt millió búzaszem” jelmondattal gyűjti a felajánlott búzát a rászorulók részére.

Miért számítanak a talaj mikroorganizmusai?
2019. 10. 01.

Három nyomós indokkal válaszolunk az alábbi kérdésre.

A talaj a növény éléskamrája, ha nem vigyázunk rá, azon kaphatjuk magunkat, hogy kiürült. Ilyenkor a növény kevés, rossz minőségű termést hoz. A kultúra megfelelő fejlődésének alapfeltétele, hogy elegendő mennyiségű és megfelelő összetételű mikroorganizmus legyen a talajban.

Termőföldek nyomás alatt…
2019. 10. 01.

Az IPCC legfrissebb jelentése szerint a szárazföldi területek mintegy 75%-án kimutathatóak az emberi tevékenységek káros hatásai. A probléma már olyan súlyos, hogy az édesvízkészletek és az élelmiszerellátás is veszélybe került!

Gratulálunk!
2019. 07. 22.

Sok szeretettel gratulálunk Dr. Kutasi Józsefnek, a BIOFIL Kft. tudományos főtanácsadójának, hogy 2019. június 13-án címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karától.

Ezúton kívánunk sok szép szakmai sikereket és jó egészséget a továbbiakra!

Karintia Kalászos Szakmai Nap
2019. 06. 27.

Június 4.-én került megrendezésre Rábahídvégen a kalászos szakmai nap. A résztvevők mindamellett, hogy megcsodálhatták a csodálatos Csodaszarvas Tájpark-ot, ahol idén megrendezésre került a rendezvény, még számos érdekes előadáson vehettek részt.

Sikerekben és élményekben gazdagon zártuk az AGRARIA kiállítást
2019. 04. 14.

Idén április 12.-én ismét megrendezésre került az Agraria Nemzetközi Mezőgazdasági és Állattenyésztési Kiállítás, Erdély legjelentősebb mezőgazdasági és állattenyésztési fóruma. Összesen 14 hazai vállalkozás vett részt a rendezvényen, hogy standjukon bemutassák cégüket, termékeiket, és azok eredményeit.

Garanciajeggyel igazoljuk termékeink minőségét
2019. 03. 28.

A BIOFIL termékek ezentúl csak zárjeggyel ellátott formában kaphatóak. Ezzel is hangsúlyozzuk termékeink megbízhatóságát, illetve garantált minőségét. A zárjegyek alapján a készítmények, visszakövethetőek és szavatolják, hogy a termék csomagolása az előállítás és a szállítás között sértetlen marad.

Vitavax 2000 csávázószer
2019. 01. 30.

A következő évben még használható a Vitavax 2000 gombaölő csávázószer az engedélyező hatóság határozata alapján. Az engedélyokirat lejárta után a készítmény nem hozható be Magyarországra.

A tervek szerint jövőre élesítik az aszálymonitoring-rendszert
2019. 01. 15.

Várhatóan a 2019-es év első felében élesítik az aszálymonitoring-rendszert. A 16 mérési ponttal indított, jelenleg 47 ponton tesztelt országos mérési rendszer várhatóan a következő év végére közel 200 mérési ponttal fog rendelkezni, rengeteg adatot szolgáltatva.

A neonikotinoidok felhasználásának változásáról
2019. 01. 05.

A jogszabályi háttér változásával 2018. december 19. után a házi méhekre és beporzó szervezetekre veszélyes neonikotinoid hatóanyagot tartalmazó növényvédő szereket kizárólag zárt termesztő berendezésben lehet alkalmazni, figyelmeztet a NÉBIH!

Együttes cselekvés a termőtalajokért!
2018. 12. 13.

„Tilos a –terményen túl- szerves anyagot a szántóföldről elvinni” jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Vas Megyei Agrárkamara által szervezett gazdafórumon. Sajnos az elmúlt ötven évben, 90%-al csökkent a termőföldek mikroorganizmus-tartalma. A termőképességet nemcsak megőrizni, hanem lehetőség szerint fokozni is kell.

A szója a talajoltás bölcsője
2018. 11. 04.

Az uniós és hazai támogatásoknak köszönhetően 2014 óta egyre több gazdálkodó foglalkozik szójatermesztéssel. A cél, hogy a hazai szójaszükséglet minél nagyobb hányadát magyar földben és egyre jobb minőségben termeljék meg a gazdálkodók.

Miért romlanak a termőtalajok?
2018. 10. 23.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a termőtalajok minőségének, termékenységének és ásványi anyag tartalmának csökkenése. Ez, az egyre intenzívebb mezőgazdasági termelésre egyértelműen visszavezethető. Továbbá a talajok termékenységét ronthatják olyan folyamatok is, melyek alapvetően nem emberi tevékenységen alapulnak.

Új irányok a talajoltó mikrobiológiai készítmények fejlesztésében
2018. 09. 30.

Hazánk élen jár a mikrobiális talajoltó készítmények kutatása, fejlesztése területén. Ez nem csoda, hiszen lassan fél évszázadra tekint vissza Magyarországon a mikrobiológiai oltóanyag kutatás. Többek között a kiváló tehetségű, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereknek köszönhető, hogy napjainkban, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyet tölthetünk be.

BIOFIL-a szakszerű, hatékony őszi szárbontásért
2018. 09. 15.

Szeptemberben megkezdődik az aratási szezon második, őszi fele. Ilyenkor nem csak a betakarításra, hanem a következő vetésre is gondolnunk kell. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kimerült talajt megfelelő kultúrállapotba kell hozni, a közeli őszi, illetve tavaszi vetések idejére.

Talajbaktériumok- XXI. századi technológia a baktériumszaporításban
2018. 08. 12.

Napjainkban már számos minőségi baktériumtrágyát, talajoltó készítményt hoztak létre, melyekben olyan baktérium és gombatörzs található, amik a talaj és növény szempontjából elengedhetetlenek. Ezek a készítmények ma már csak olyan eljárással állíthatók elő, melyek a hatósági előírásoknak, szabályoknak megfelelnek és csak az erre alkalmas gyártóüzemekben hozhatók létre.

A humuszképződés folyamata és jelentősége
2018. 07. 16.

A humusz a talaj egy sajátos és igen fontos alkotórésze. Ellenálló, nehezen bomló, vízben csak meghatározott körülmények között oldódó, számos vegyületből álló anyag. Mivel a humusz egy nagyon lassú lebomlású anyag, ezért a növények számára hosszú időn át tudja biztosítani a tápanyagokat, többek között az egyik legfontosabbat: a nitrogént.

Fókuszban a szolgátatások
2018. 07. 11.


A Biofil termékpaletta már bizonyított a földeken, ám a termelőkkel való beszélgetés, az igények felmérése új szolgáltatásokat hívott életre. A Terragro célja, hogy ne csupán a termesztés eredményességére fókuszáljon, hanem a gazdák életét is tovább könnyítse...

Nyári BIOFIL Szárbontási technológia összefüggése a talaj szerves anyag mennyiségével
2018. 06. 30.

Lassan érkezik az aratás ideje, a kalászosok kezdenek sárgulni, a repce becőiben a magok kitelítődnek, barnulnak. Ezek a természeti jelek utalnak rá, hogy lassan meg kell kezdeni a betakarítást. Meg kell tervezni a jövőt, melynek kulcsfontosságú alapja a talaj szerves anyag tartalmának optimalizálása.

Növényi maradványok lebontása mikroorganizmusok által termelt enzimekkel
2018. 06. 12.

A Magyar Talajbaktérium-gyártók és Forgalmazók Szakmai Szervezete ismét egy érdekes publikációval készült az érdeklődők számára. A növényi maradványok mikrobiológiai lebontása a humuszképződés, a kórokozó gombák visszaszorítása, valamint a tápelemek körforgása szempontjából fontos. A búzaszalma összetételét tekintve 34-40 % cellulóz, 30-35 % hemicellulóz és 14-15 % lignin, a növényi részekben található tápelemeken felül.

Szármaradványokban rejlő értékek, a tarlóbontás jelentősége
2018. 05. 21.

Magyarország 4,3 millió hektár szántóterületének közel 88 %-án gabonaféléket, szemes és silókukoricát, napraforgót és őszi káposztarepcét termesztettek 2017-ben. Ezen gabonafélék betakarításakor a termések szervesanyag-tömegének egy részét lehordjuk, termésüket szintén. Jó esetben egy része viszont a termőterületen marad, amelyet tarlóbontással visszaforgathatunk a talajba. Ezen szervesanyagok lebomlásakor, jelentős, a növények számára felvehető tápelem kerül vissza a talajba.

Talajoltás fungisztatikus hatású készítményekkel
2018. 04. 01.

A Föld népességének növekedésével egyre intenzívebbé válik a mezőgazdasági termelés. Ennek következtében kevesebb idő jut a talaj „pihentetésére”, nem ritka a monokultúrás művelési mód sem. Ezen tendenciák hatására a kártevő rovarok elszaporodtak, illetve a növénybetegségek száma megnőtt. E-problémák mértékének súlyosbodása a kémiai védekezés mértékének növekedését eredményezi, melynek bizonyítottan számos hátránya és negatív következménye van.

BIOFIL Talajoltó Technológia – A modern termesztéstechnológia alapja, a talajoltás csúcsa
2018. 03. 20.

Egészséges talaj = Egészséges növény. A mezőgazdasággal foglalkozók körében nem lehet kérdés, hogy a művelt területek talajainak állapota egyértelműen meghatározza a termés mennyiségét és minőségét. Éppen ezért az eredményes termesztés elhagyhatatlan eleme a minőségi termékekkel történő talajoltás.

Ki mint vet, úgy arat! –Természetes technológia a mai mezőgazdaságban- Talajoltás
2018. 03. 20.

A mezőgazdasággal foglalkozó emberek korán kelők. Nem csak a napszakokat illetően, hanem az évszakok tekintetében is. Új agrotechnikai eljárások, újabb lehetőségek, hogy minél több fejlesztést bevethessenek a jobb termés érdekében. A föld felszínén látható, tapintható jelenségekre mindenki odafigyel, na de mi zajlik a felszín alatt? Erről szól a Magyar Gyártók és – Forgalmazók Szakmai Szervezetének jelen cikke.