Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOroszRomán youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

A 2023-ban induló új támogatási formáról, az AÖP-ről!
2023. 01. 30.

A következő évtől a mezőgazdasági termelők számára új támogatási forma lesz elérhető, az úgynevezett AÖP (Agro-ökológiai Program). A támogatási forma nagyban fog hasonlítani például a jelenlegi zöldítésre, elsődleges célja a talajok állapotának megőrzése, fejlesztése. 

Induljon Ön is az AÖP-ben!
2022. 11. 18.

A mikrobiológiai készítmények alkalmazásával az AÖP-támogatásban 2 pontot szerezhet! A szövetség cégeinek talajbaktérium-készítményeivel vegyen részt az Agro-ökológiai Programban (AÖP-ben) és alapozza meg az eredményes gazdálkodást!

Optimalizált tápanyag- és vízfelvétel mikorrhiza gombával!
2022. 10. 07.

A 2022-es év sok tekintetben próbára tette a mezőgazdasági termelőket, ezek közül talán a legfontosabbak a műtrágyabeszerzési anomáliák, és a súlyos aszály. Ezért minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, ami hozzájárul a csapadék és a tápanyagok hasznosulásához.

BIOFIL® Turbó - az őszi szárbontás specialista
2022. 08. 08.

A növekvő élelmiszer felhasználási igényeknek megfelelően az intenzív gazdálkodási megoldások továbbra is a hozamfokozás és az egyre szélsőségesebb környezeti kihívásoknak ellenálló megoldások irányába változnak.

Meghívó az őszi vetésű kalászos növények fajtabemutatójára
2022. 06. 07.

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Növénytudományi Tanszéke, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága és a Terragro Kft. tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a 2022. évi kalászos növény fajtabemutatóra, mely június 10-én pénteken kerül megrendezésre.

Termesztett növényeink és a stressz
2022. 06. 03.

A növényi stressz kutatói megállapították, hogy a növényekre ható extrém körülmények – úgymint a fagy, a magas vagy alacsony hőmérséklet, a szárazság, a kórokozók, a toxikus nehézfémek stb. – elől a növények helyhez kötöttségük révén nem tudnak elmenekülni. Így ezek stresszállapotot idéznek elő, erősen korlátozzák a növények fejlődését, növekedését, szaporodásukat, és csökkentik a terméshozamot.

29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj pályázat eredménye
2022. 04. 11.

A BIOFIL Klíma talajoltó baktérium készítmény 1. helyezést ért el a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj pályázatán „Termékdíj a Magyar Növénytermesztésért 2022 – Input anyag” kategóriában!

Védjük meg termőföldjeinket a klímaváltozás okozta károktól!
2022. 03. 03.

A BIOFIL termékcsalád legújabb tagja a kétkomponensű BIOFIL Klíma talajoltó készítmény. A termék fejlesztése során olyan baktériumtörzseket izoláltak kutatóink, amelyek extrém módon képesek a nyálka, EPS termelésre.

Kiemelkedő üzemi eredmény BIOFIL Klíma készítménnyel cirok kultúrában
2022. 02. 15.

Üzemi (termelői) kísérlet keretében Dánszentmiklóson cirok (RAGT GUSTAV cirokhibrid) kultúrában, homok talajon került alkalmazásra a BIOFIL új terméke, a BIOFIL Klíma mikrobiológiai készítmény.

Klímaváltozás okozta hatások a növénytermesztésben – megoldási utak
2022. 02. 03.

A BIOFIL Klíma talajoltó baktérium készítmény a legújabb innováció a mikrobiológiai talajoltó termékek körében. A terméket speciálisan a klímaváltozás szélsőséges hatásainak a talajban okozott kártételének mérséklésére fejlesztették ki. A termék 2021-ben került piacra, és mind a hazai mind a külföldi piacokon egyedülálló ilyen képességű, elő baktérium sejteket tartalmazó talajoltóanyag. Az első szántóföldi eredmények rendkívül biztatóak. Ezért vettük fókusz alá a klímaváltozást szakmai kerekasztal keretében az AGROmashEXPO rendezvényén.

Kiemelkedő eredmény BIOFIL Klíma készítménnyel kukorica kultúrában
2021. 12. 15.

Ráckeve településen, Pest megyében üzemi (termelői) kísérlet keretében Partnerünk kukorica (Pioneer 9610 FAO 340) kultúrában, homokos-vályog talajon alkalmazta a BIOFIL új termékét, a BIOFIL Klíma talajoltó készítményt. 

BIOFIL Szárbontó technológia: A mezőgazdaság legnagyobb aratása
2021. 10. 03.

A növényi maradványok jelentős rost-, energia- és növényi tápanyagraktárakat jelentenek! A BIOFIL Szárbontó Technológia a fentieket elérhetővé teszi, már a következő kultúra számára!

Ősszel is BIOFIL talajoltó készítmények - A BIOFIL technológia a jövő évi termés technológiája!
2021. 09. 01.

A stabil és kiemelkedő terméshozamokat vagy a még ennél is fontosabb termésbiztonságot akkor érhetjük el, ha nem pusztán kémiai megoldásokkal segítjük talajainkat, hanem egy jól ketyegő svájci órához hasonlóan a szerkezet mozgatórugóját – a biológiai oldalt – is karbantartjuk. Ennek ősszel is itt az ideje!

A megoldás a stresszhatások károkozása ellen: BIOFIL biostimulátorok
2021. 05. 11.

Az egyes fajták és hibridek genetikai potenciáljának minél nagyobb mértékű kihasználásának lehetőségét a környezetből érkező stresszhatások jelentős mértékben csökkenthetik, egyre szélsőségesebb körülmények között kell bizonyítaniuk.

BIOFIL Szója: A szójatermesztés alapja
2021. 04. 05.

A szója nitrogénigényes növény. Szerencsére a Bradyrhizobium baktériumokkal kialakított szimbiózis révén képes a jelentős nitrogénigény nagy részét saját maga számára biztosítani. A Bradyrhizobium baktériumok a gyökérzeten kialakuló gümőkben élnek. Képesek a légköri nitrogént a növény által hasznosítható formába alakítani és a rendelkezésére bocsátani. Legismertebb közülük a Bradyrhizobium japonicum. A növény és a baktérium közötti kapcsolat gazdanövény-specifikus, azaz a szóját más nitrogénkötő baktérium nem képes „fertőzni”, rajta gümőt képezni.

A sikeres biológiai talajkezelésről
2021. 02. 03.

A talajban található „mérhetetlen” mennyiségű és sokféleségű mikroorganizmus felelős a tápanyagok és szerves anyagok körforgásáért, a talaj termékenységéért, „helyreállításáért” (puffer kapacitásáért), de még a növények és a talaj egészségének fenntartásáért is. A talajban élő hasznos mikroorganizmusok együttélést alakítanak ki a növényi gyökerekkel, elősegítik a tápanyagok hozzáférhetőségét és mineralizálódását, növényi növekedést segítő hormonokat termelnek, korlátozzák egyes növényi kártevők és betegségek kártételét. Ezen mikroorganizmusok (baktériumok és gombák) többsége természetes módon jelen van a talajban, de sok esetben nem elegendő mennyiségben és összetételben. Éppen ezért különösen fontos célzott felszaporításuk a termőtalajokban. Ennek elengedhetetlen eszköze a talajoltás.

Új termék - BIOFIl Klíma a termőföldek biológiai védőre
2021. 02. 02.

Az elmúlt évek agronómiai tapasztalatai alapján a klímaváltozás hatásai egyre gyakrabban okoznak jelentős károkat a növénytermesztésben. Az egyre sűrűbben előforduló meteorológiai szélsőségek – aszályos időszakok, hirtelen nagy mennyiségű és intenzitású csapadék – azonban nem pusztán az adott növénykultúrát károsítják, de talajaink állapotában is jelentős károkat okozhatnak. Emellett gondot jelentenek a javításra szoruló területeink is.Ide tartoznak az eleve szerkezet nélküli homoktalajaink vagy a túlművelés hatására leromlott szerkezetű, porosodó talajok. Sajnos sok esetben a porosodás kifejezetten a mezőgazdasági művelésre legalkalmasabb, csernozjom talajokat terheli.

BIOFIL Borsó: A Borsótermesztés alapja
2021. 02. 02.

Az Agronapló folyóiratban megjelent cikkben összefoglalásra került a borsó kultúrák oltásának jelentősége. Az alkalmazható oltóanyag összetételének jelentősége. Fontos tudni ugyanis, hogy a borsót "fertőző" baktérium gazdanövény specifikus. Azaz, kizárólag a megfelelő baktérium tudja fertőzni a megfelelő növényt, akárcsak a szója esetében.  A BIOFIL Technológia és alkalmazásának előnyei.

Új korszak a talajok fejlesztésében
2021. 02. 01.

A BIOFIl Technológia segítségével új korszak kezdődik a biológiai talajerő gazdálkodásban. 2021 tavaszán a már megszokott és bevált BIOFIL termékek mellett új, a hazai piacon egyedülálló termékek jelennek meg. Segítségükkel már a biológiai talajvédelem is új értelmezést nyer.

Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyzetről
2020. 03. 17.

Hazánkban jelenleg a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet igencsak eltér a megszokottól. Ezért tájékoztatjuk Partnereinket, hogy gyártásunk zavartalan, az áruszállítás pedig az előre egyeztetetteknek megfelelően, rendben zajlik. Minden termelői igényt ki tudunk szolgálni. Munkatársaink a helyzetnek megfelelően a legnagyobb óvátossággal járnak el minden esetben az Önök és saját biztonságuk érdekében.

Én és a BIOFIL - BIOFIL Talajőr
2020. 03. 16.

Kötnyezetbarát termésnövelés talajegészséggel kombinálva. 2020 tavaszán a Terragro Kft. termékpalettáján új készítmény jelent meg BIOFIL Talajőr névvel. Az "Én és a BIOFIL" negyedik cikke ezt a készítményt hivatott közelebbről bemutatni.

Én és a BIOFIL - Szója
2020. 03. 15.

Az "Én és a BIOFIL" cikksorozat harmadik része a szója talajoltásáról és a BIOFIL Szója talajoltó baktérium készítményről szól. A cikkből tájékozódhatnak a szója gümőképződéséről és az eddig elért eredményekről a készítmény segítségével.

Én és a BIOFIL - BIOFIL talaj pH-specifikus készítmények
2020. 03. 01.

A 2020 tavaszán elindított "Én és a BIOFIL" második megjelenése a BIOFIL talaj pH-specifikus készítményekről szólt. A cikkből tájékozódhatnak a készítményekről, azok hatásairól és az elmúlt években elért eredményekről.

Én és a BIOFIL - Borsó
2020. 02. 01.

A 2019-es év tavaszán elindítottuk "Én és a BIOFIL" jeligével termékbemutató sorozatunkat. Az első megjelenés a BIOFIL Borsó termékkel kapcsolatos eddigi eredményeket és adatokat foglalja össze.

OMÉK 2019.
2019. 10. 08.

Idén 79. alkalommal került megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás. Az esemény díszvendége Marokkó volt, így új lehetőség nyílt, hogy tovább erősödjön a kapcsolat Magyarország és Marokkó között. A fórumon számos előadást hallhattunk, az agrár gazdaság fejlődésével, fejlesztésével és a jövőben várható lehetőségekkel, tendenciákkal kapcsolatban. A világ népességének növekedése a magyar mezőgazdaság számára is lehetőség és kihívás egyben, hogy a külföldi piacon új piaci pozíciót szerezzen meg. Az OMÉK lehetőséget nyújtott arra, hogy a nemzetközi kereskedők és a hazai termelők ismeretségeket kössenek, feltérképezzék a  lehetőségeket.

Arad kiállítás 2019.
2019. 10. 07.

Idén szeptember 14.-én megrendezésre került a 20. Magyar Gazdatalálkozó. A szakmai nap kezdetén átadták adományaikat a Magyarok Kenyere Program részére. A program 2010 óta a „Tizenöt millió búzaszem” jelmondattal gyűjti a felajánlott búzát a rászorulók részére.

Miért számítanak a talaj mikroorganizmusai?
2019. 10. 01.

Három nyomós indokkal válaszolunk az alábbi kérdésre.

A talaj a növény éléskamrája, ha nem vigyázunk rá, azon kaphatjuk magunkat, hogy kiürült. Ilyenkor a növény kevés, rossz minőségű termést hoz. A kultúra megfelelő fejlődésének alapfeltétele, hogy elegendő mennyiségű és megfelelő összetételű mikroorganizmus legyen a talajban.

Termőföldek nyomás alatt…
2019. 10. 01.

Az IPCC legfrissebb jelentése szerint a szárazföldi területek mintegy 75%-án kimutathatóak az emberi tevékenységek káros hatásai. A probléma már olyan súlyos, hogy az édesvízkészletek és az élelmiszerellátás is veszélybe került!

Gratulálunk!
2019. 07. 22.

Sok szeretettel gratulálunk Dr. Kutasi Józsefnek, a BIOFIL Kft. tudományos főtanácsadójának, hogy 2019. június 13-án címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karától.

Ezúton kívánunk sok szép szakmai sikereket és jó egészséget a továbbiakra!

Karintia Kalászos Szakmai Nap
2019. 06. 27.

Június 4.-én került megrendezésre Rábahídvégen a kalászos szakmai nap. A résztvevők mindamellett, hogy megcsodálhatták a csodálatos Csodaszarvas Tájpark-ot, ahol idén megrendezésre került a rendezvény, még számos érdekes előadáson vehettek részt.