Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOroszRomán youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

OMÉK 2019.
2019. 10. 08.

Idén 79. alkalommal került megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás. Az esemény díszvendége Marokkó volt, így új lehetőség nyílt, hogy tovább erősödjön a kapcsolat Magyarország és Marokkó között. A fórumon számos előadást hallhattunk, az agrár gazdaság fejlődésével, fejlesztésével és a jövőben várható lehetőségekkel, tendenciákkal kapcsolatban. A világ népességének növekedése a magyar mezőgazdaság számára is lehetőség és kihívás egyben, hogy a külföldi piacon új piaci pozíciót szerezzen meg. Az OMÉK lehetőséget nyújtott arra, hogy a nemzetközi kereskedők és a hazai termelők ismeretségeket kössenek, feltérképezzék a  lehetőségeket.

Dr. Pénzes Éva a BioFil Kft. ügyvezetője is előadást tartott, „Az élő talaj, mint generációk bölcsője” címmel a XVII. Földész Fórumon. Az előadás témája a jelenkor egyik nagy, ha nem a legnagyobb krízise, az éghajlatváltozás volt. A fórumon jelentős szerepet kaptak a jövő fejlesztései, várható fejlődési irányok és tendenciák, hangsúlyos szerep jutott a támogatások és pályázatok témaköröknek is. Nagy István agrárminiszter beszédében kitért arra, hogy a magyar mezőgazdaság nagy korszakváltás előtt áll, és a továbbiakban különös hangsúlyt fektetnek a fiatal vállalkozók támogatására, valamint a modern technikák bevezetésére, és azok alkalmazási arányának növelésére.